Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» звернулася до ГПУ через результати у 182-му окрузі


«Батьківщина» вважає Юрія Одарченка переможцем у 182-му окрузі
«Батьківщина» вважає Юрія Одарченка переможцем у 182-му окрузі

«Батьківщина» звернулася до Генеральної прокуратури з заявою про фальсифікації, як стверджують у партії, результатів голосування у 182-му мажоритарному окрузі (Херсонська область). Як повідомив член «Батьківщини» Сергій Власенко, партія підозрює одного з членів ЦВК і працівників виборчих дільниць округу у спотворенні підсумків голосування.

Власенко нагадав, що «Батьківщина» вже подала сім скарг до ЦВК у звʼязку з цим. Він також повідомив, що вже підготував і має намір передати у прокуратуру заяву про вчинення кримінального правопорушення начальником однієї з колоній на Херсонщині, головою та членами дільничної виборчої комісії, яка працювала в цій колонії.

Згідно з результатами голосування, оприлюдненими на сайті ЦВК, у 182-му окрузі переміг висуванець від «Блоку Петра Порошенка» Олександр Співаковський. У «Батьківщині» стверджують, що переміг висуванець від їхньої партії Юрій Одарченко.

У «Блоці Петра Порошенка» напередодні оцінили заяви членів «Батьківщини» щодо 182-го округу як «політичний тиск на органи, уповноважені вирішувати виборчі суперечки».

XS
SM
MD
LG