Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині волонтери квітами та обіймами зустрічають підшефних «кіборгів» із 93-ї бригади


У Новомосковському районі Дніпропетровщини волонтери урочисто зустріли сьогодні своїх підшефних – зенітників 93-ї механізованої бригади, які кілька місяців стояли на захисті Донецького аеропорту, а тепер повернулись додому в рамках ротації. Жінки й чоловіки вітали бійців-«кіборгів» квітами, солодощами, обіймами.

Окрім дніпропетровців, привітати солдатів із поверненням приїхали представники волонтерської групи з Харкова, які допомагали військовим гуманітарною допомогою упродовж усього їхнього перебування в зоні АТО. Люди скандували «Слава Україні! Героям слава!», «Герої!» тощо.

Активісти козацьких організацій передали захисникам Донецького аеропорту малюнки від дошкільнят, а жінки-волонтерки приготували їм солодкий сюрприз – цукерки з написами «Дякуємо за мир!» та «Дякуємо за сміливість!».

Як розповіли зенітники, вони повернуться до служби в українській армії після короткотермінової відпустки: найближчі 20 днів солдати розраховують провести в колі рідних та близьких. Бійці також дякували своїм «хрещеним» – волонтерам, підтримку яких, за словами солдатів, вони відчували щодня.

«Вони нам привозили «берці», теплу білизну, бушлати, їжу, домашні страви, все те, що було найнеобхідніше. Держава давала десь 30% забезпечення, все решту – волонтери. Я думаю, без них ми ті холодні ночі не пережили б», – розповів Радіо Свобода один з бійців.

Наостанок «кіборги» зробили фото на згадку зі своїми помічниками, а також поставили свої підписи на синьо-жовтому полотнищі Державного прапора.

XS
SM
MD
LG