Доступність посилання

ТОП новини

Надію Савченко доправлять до суду в Москві – адвокат


7 листопада громадянку України Надію Савченко вперше після етапування з Воронежа та експертизи в московському Державному науковому центрі соціальної і судовою психіатрії імені Сербського доправлять до суду. Розгляд скарги на відмову слідства про залучення до матеріалів кримінальної справи адвокатських опитувань відбудеться в Басманному суді, повідомив у твітері її адвокат Марко Фейгін.

Захист вважає, що свідчення бійців батальйону «Айдар» можуть мати «ключове значення для ходу розслідування подій 17 червня».

«Позиція російського захисту все та ж. Надія Савченко невинувата, не причетна до загибелі журналістів, була викрадена, її не можуть судити в Росії», – наголосив Фейгін.

«Ми знову закликаємо російське слідство і Кремль, який ухвалює у цій справі рішення, припинити переслідування Савченко й відпустити її», – написав адвокат.

У Росії Надію Савченко, українську льотчицю-офіцера, яка брала участь в АТО як доброволець, звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Крім того, наприкінці жовтня стало відомо, що проти Савченко хочуть відкрити ще одну справу – за «незаконний перетин кордону». Сама вона всі звинувачення відкидає.

У жовтні московський суд продовжив термін утримання Надії Савченко під вартою до 13 лютого 2015 року.

XS
SM
MD
LG