Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» вноситиме передоплату «Газпрому» залежно від замовлених обсягів газу


Компанія «Нафтогаз» вноситиме передоплату за рахунками російської компанії «Газпром» залежно від замовлених обсягів газу, повідомляє прес-служба української компанії.

«Нафтогаз України» отримав рахунок від «Газпрому», за яким буде здійснюватись передоплата за російський газ. Обсяг і графік внесення передоплати залежить від того, в якому обсязі і коли «Нафтогаз» замовлятиме газ у «Газпрому», – мовиться у повідомленні.

Раніше у компанії «Нафтогаз» зазначили, що підписані в Брюсселі домовленості дозволяють компані замовляти газ у російської компанії «Газпром» за гнучким графіком і в міру необхідності. Основним постачальником імпортного газу залишаються європейські компанії, наголошують у «Нафтогазі».

30 жовтня Росія і Україна за посередництва Євросоюзу домовилися про відновлення поставок російського газу Києву в зимовий період, а також узгодили їхні умови до березня 2015 року включно. Згідно з досягненими домовленостями, «Нафтогаз» заплатить сумарно 3 мільярди 100 мільйонів доларів, щоб розрахуватися за 11,5 мільярдів кубометрів газу, поставленого «Газпромом» у листопаді – грудні минулого року і квітні – червні нинішнього, з розрахунку за ціною у 268,5 доларів за тисячу кубометрів, на якій наполягла Україна.

4 листопада компанія «Нафтогаз» повідомила, що перерахувала російському «Газпромові» 1 мільярд 450 мільйонів доларів США в рахунок оплати поставлених і несплачених раніше обсягів газу.

Росія повністю припинила газопостачання в Україну у червні. З того часу велися переговори про його відновлення у тристоронньому форматі Україна-ЄС-Росія.

Крім того, Україна розробляє реверсні маршрути поставок газу з європейських країн.

XS
SM
MD
LG