Доступність посилання

ТОП новини

Екс-міністр Злочевський отримав 14 гектарів лісу на півстоліття за неринковою вартістю


Колишній міністр екології уряду Миколи Азарова Микола Злочевський має право ще 46 років користуватися заповітними лісами на березі Київського водосховища за плату, суттєво нижчою за ринкову.

Як з’ясували журналісти програми Радіо Свобода «Схеми», у 2010 році прямим розпорядженням голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка садівницькому товариству «Ключі» було надано чотири лісові ділянки загальною площею 14,5 гектарів на косі між Київським водосховищем та обвідним каналом. Цей ліс надали у тимчасове довгострокове користування на 49 років для створення зони відпочинку.

Керівник садівницького товариства «Ключі» та директор ТОВ «Великі ключі», яке володіє «фортецями» Злочевського – одна й та сама людина, Євген Євгенович Марчевський.

Сім гектарів наданого державного лісу обгороджено спільним парканом із приватними маєтками екс-міністра. Лісничий ДП «Вищедубечанське лісове господарство» Анатолій Шиян зазначає, що це – порушення, адже «закон передбачає, що будь-який громадянин має право вільно зайти туди і користуватися корисними властивостями лісів».

Журналісти з’ясували, що Хотянівська сільрада, на території якої знаходяться ділянки, отримує за користування 14 гектарами лісу 86 тисяч гривень на рік.

Нещодавно журналісти програми «Схеми» зняли з повітря володіння Миколи Злочевського. Це дві великі фортеці під Києвом, зведені у псевдороманському стилі, з власним виходом до води, у зоні, де забороняється будівництво.

На листи у фірми Миколи Злочевського з проханням надати коментар немає відповідей уже понад два тижні. За даними журналістів програми, сам Злочевський не в Україні.

XS
SM
MD
LG