Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко вручив Зірку Героя України полковнику Ігорю Гордійчуку за бої за Савур-Могилу


Президент України Петро Порошенко відвідав у Головному військовому госпіталі полковника Ігоря Гордійчука та вручив йому державні нагороди – Золоту Зірку Героя України та ордени Богдана Хмельницького II та III ступенів. повідомляє прес-служба глави держави.

«Від імені всього українського народу дякую вам за ті подвиги, які Ви зробили для захисту незалежності нашої держави, за мужність і відвагу, яку Ви продемонстрували, захищаючи Україну. Вами гордиться вся Україна. На Вашому прикладі будуть виховуватись покоління українських воїнів, − сказав Порошенко, звертаючись до Гордійчука. Президент відзначив особливу мужність і звитягу, яку проявив полковник Гордійчук під час боїв за Савур-Могилу.

Полковник Збройних сил України, офіцер Головного командного центру Генерального штабу, Герой України Ігор Гордійчук очолював загін спецназу під час виконання завдань в тилу противника, одним з перших взяв вершину Савур-могили. Протягом 12 діб у серпні розвідники Гордійчука утримували контроль над Савур-могилою, відбиваючи нічні штурми бойовиків. Полковник був неодноразово контужений, але позицій не покинув. Гордійчук останнім залишив висоту та рейдовими діями по тилах противника вивів особовий склад з-під вогню. У ході стримування атак отримав тяжке поранення голови та 30 серпня без свідомості був доставлений до лікарні Дніпропетровська. Переніс кілька операцій.

Лікарі повідомили, що у хворого спостерігається позитивна динаміка, стан його задовільний, він все ще слабкий. Порошенко доручив інформувати його особисто про стан героя Гордійчука.

XS
SM
MD
LG