Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську збирають гуманітарну допомогу для АТО і пишуть листи росіянам


У суботу ввечері в центрі Дніпропетровська в рамках акції «Україна – це я» збирають гуманітарну допомогу для бійців АТО. Дніпропетровці приносять волонтерам для бійців теплі речі, харчі, обереги, передають дитячі листи та малюнки.Вони також долучаються до написання колективних листів росіянам. На великих аркушах паперу за годину з’явились десятки написів, адресованих народу сусідньої держави, з вимогами припинити агресію Путіна й вивести війська з України.

«Росіяни, зупиніть Путіна, Шойгу, Жириновського й всіх інших нелюдів!», «Росіяни, лишіть нас у спокої. Я сина народжувала не для війни», – пишуть учасники акції. За словами координаторки акції в Дніпропетровську Наталії Хазан, ці листи будуть передані до Росії через діячів російської опозиції.

Аби підтримати акцію, на Європейську площу завітав один із бійців 93-ї механізованої бригади, які наразі тримають оборону в передмісті Донецька, Іван Начовний. Він приїхав додому на короткострокову відпустку. Військовослужбовець розповів дніпропетровцям про ситуацію в селі Піски, де стоять його побратими, а також подякував волонтерам.

«Все можна пережити, але найстрашніше в цій ситуації – втрачати друзів, втрачати людей… Волонтери нас забезпечують на 99%, а держава дає тільки те, що може, що є на складах. Найбільша потреба зараз – це їжа. Теплими речами мій підрозділ вже забезпечений. Одне питання у хлопців: «Коли це все скінчиться?». На це питання поки нам ніхто не відповів», – сказав Радіо Свобода військовий.

Наприкінці акції дніпропетровці виклали на асфальті запаленими свічками великий Державний герб України. Пам'ять загиблих на Сході українських бійців вшанували хвилиною мовчання.

XS
SM
MD
LG