Доступність посилання

ТОП новини

Горбачов: світ перебуває на межі нової «холодної війни»


Горбачов відвідав колишній блокпост Берлінського муру
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00

Перший і єдиний президент СРСР Михайло Горбачов критично оцінив «європейську і міжнародну політику», яка, на його думку, «не витримала випробування в еру після «холодної війни».

«Кровопролиття в Європі і на Близькому Сході на тлі зриву діалогу між великими державами викликає серйозну стурбованість. Світ перебуває на межі нової «холодної війни», і дехто навіть каже, що вона вже почалася», – сказав Горбачов у виступі на урочистостях з нагоди 25-ї річниці Берлінського муру.

Назвавши ситуацію в Україні «наривом, що перетворився на криваву рану», колишній радянський лідер звинуватив Європу в небажанні встановити продуктивний діалог. Наслідком такої ситуації буде послаблення Європи за умов, коли «інші центри сили і впливу набирають обертів».

«Тут, у Берліні під час річниці падіння Берлінського муру, я маю відзначити, що все це також негативно вплинуло на відносини між Росією і Німеччиною. Є ознаки того, що продовження нинішнього курсу може завдати довгострокової шкоди нашим відносинам, які досі були зразковими. Пам’ятаймо, що без російсько-німецького партнерства не може бути жодної безпеки в Європі», – наголосив Горбачов.

Колишній радянський лідер запрошений на святкування ювілею падіння Берлінського муру разом з іншими світовими лідерами минулого і сьогодення.

XS
SM
MD
LG