Доступність посилання

ТОП новини

Охендовський: ЦВК 10 листопада оголосить результати виборів Ради за пропорційною складовою


Голова ЦВК Михайло Охендовський
Голова ЦВК Михайло Охендовський

Центральна виборча комісія планує 10 листопада ввечері встановити результати парламентських виборів за пропорційною складовою. Про це заявив на брифінгу голова ЦВК Михайло Охендовський.

«Наразі немає серйозних підстав для сумнівів у можливості встановлення офіційних результатів виборів у багатомандатному загальнодержавному окрузі. Очевидно, що засідання ЦВК розпочнеться досить пізно увечері – після того, як надійдуть протоколи окружних комісій з позначкою «уточнені», які ще очікують у ЦВК», – заявив Охендовський.

Також Охендовський припустив, що результати голосування за мажоритарною складовою ЦВК зможе встановити у встановлений законом термін не в усіх одномандатних округах, що зумовлено рішеннями суду про перерахунок голосів на виборчих дільницях у низці округів.

Верховна Рада зможе розпочати роботу після того, як ЦВК встановить результати за партійними списками, за яким буде обрано 225 народних депутатів. Крім того, ЦВК визнала обраними народних депутатів у 160 мажоритарних округах.

«Парламент вважається повноважним за умови обрання 2/3 конституційного складу, тобто за наявності 300 депутатів Верховна Рада є повноважною», – зазначив Охендовський.

Раніше голова ЦВК виступив із заявою, в якій оприлюднив причини затримки з підрахунком голосів у кількох мажоритарних округах. Охендовський твердить, що його «принципова позиція викликала серйозне невдоволення голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського».

XS
SM
MD
LG