Доступність посилання

ТОП новини

Україна може стати відправною точкою Третьої світової (огляд преси)


Для багатьох депутатів обрання до Верховної Ради є бізнес-проектом, а затрати на передвиборчу кампанію – інвестицією. Про те, як швидко вони окуповуються, досліджував тижневик «Новое время». В результаті усіх підрахунків, газетярі дійшли висновку, що для того, аби зробити виборчі інвестиції прибутковими, грошовий притік, який щорічно осідатиме в кишенях депутатів-інвесторів, повинен складати близько 1,5 мільярда гривень. Сума, як наголошує видання, близька до бюджету великого обласного центру. В свої розрахунки видання включило і коефіцієнт порядності, позаяк не всі депутати прагнуть особистого збагачення. Такий передбачено в парламенті, не менш, ніж 50%. Докладніше йдеться в статті «Прибутки і порядок».

Тепер більшість у парламенті становлять проукраїнські та проєвропейські сили, які мають створити новий уряд, констатує тижневик «Країна». За яким принципом його потрібно сформувати, щоб він розпочав необхідні реформи? На думку експертів видання, нині країні потрібен уряд технократів. У ньому мають бути зібрані лише професіонали, без жодних партійних зобов’язань. Зараз такий Кабмін сформувати можливо, переконує видання. Лідери політичних сил, які набрали найбільше голосів на виборах, мають обговорити це в тісному колі. Надія ще є. Хоча людям дуже важко стрибати через свою голову, зауважує тижневик.

Петро Порошенко повинен остаточно вийти з ролі теоретичного творця і ввійти в роль практичного головнокомандувача. Бо Україна, як наголошує тижневик «Дзеркало тижня», фактично стала відправною точкою Третьої світової війни. Цього словосполучення Захід не хоче вживати так само вперто, як українська влада не хоче називати АТО війною, констатує журналіст. Щоб Україна перестала бути полем бою необхідно зробити певні кроки. Насамперед, потрібно навести порядок із координацією роботи розвідок. Пріоритетом має бути зовнішня розвідка, а не внутрішня контррозвідка. Також конче необхідно почати дбати про інформаційну безпеку та пропагандистське забезпечення. Адже тут прогалини очевидні. Нестача оперативної інформації, відсутність необхідної «картинки» з місця подій, відсутність належної роботи в соціальних мережах. Про інші необхідні напрямки роботи видання розповідає в статті «Третя світова гра».

Дописувач тижневика «Фокус», проаналізувавши підрахунок голосів, підсумовує – на парламентських виборах перемогла «Батьківщина». Турчинов, Яценюк, Пашинський – всі вони з цього «джазу». Пояснення просте – партія кувала гідні кадри, бо майже завжди була в опозиції до Кучми, Ющенка та Януковича. Стаття так і називається «Юліна перемога».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG