Доступність посилання

ТОП новини

Чотири людини загинули, ще семеро поранені у Донецьку – ОДА


У Донецьку від обстрілу бойовиків сьогодні загинули троє мирних жителів й один військовий, семеро людей були поранені, повідомляє прес-служба обласної державної адміністрації.

«Вранці в південно-східній частині міста люди набирали воду на водонасосній станції, розташованій поруч із українським блокпостом. ДНРівські терористи-карателі, які протягом кількох місяців не можуть пробачити авдіївцям їхню відданість українській державі, не дають городянам відновлювати мирне життя. Сьогодні вони випустили у напрямку житлового кварталу сім снарядів, унаслідок чого загинули троє цивільних і один військовий. Ще семеро людей зазнали поранень. Крім того, серйозно постраждали комунікації і житлові будинки на вулиці Молодіжній», – наголошується в повідомленні.

За інформацією оперативних служб та очевидців, снаряд прилетів з боку Донецька – з території, контрольованої бойовиками, кажуть в ОДА.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості неодноразово порушувались.

4 листопада у МЗС заявили, що з початку оголошення режиму припинення вогню на Донбасі загинули більше ніж 100 українських військовослужбовців, близько 600 поранені.

XS
SM
MD
LG