Доступність посилання

ТОП новини

Тягнибок має залишатися лідером «Свободи» – Бенюк


Олег Тягнибок
Олег Тягнибок

Один із провідних членів Всеукраїнського об’єднання «Свобода» колишній депутат парламенту Богдан Бенюк заявив, що лідер партії Олег Тягнибок має залишатися біля її керма, незважаючи на те, що «Cвобода» не подолала на парламентських виборах два тижні тому 5-відсотковий бар’єр. «Свободі» не вистачило менше ніж три десятих відсотка аби пройти до парламенту, куди потрапили шість інших партій. За словами Бенюка, який перебував у Празі з рамках фестивалю української культури, непотрапляння «Свободи» в парламент було вигідно нинішній владі.

Щодо долі лідера партії, то в інтерв’ю Богдан Бенюк заявив: «Олег Тягнибок заявив себе, як лідер, який, по-перше, не втратив авторитету в громадян України. А по друге, він має авторитет у нас, в однопартійців. Якби у нас з’явився лідер, який міг би його замінити – то інша справа, а поки що Олег є лідером».

Богдан Бенюк
Богдан Бенюк

«Інша річ коли ми говоримо, що виборці в України, можливо, мало дали голосів за «Свободу» – ну, це виборець у нас такий і ми від цього нікуди не подінемось. Ми будемо боротися і за того, хто за нас зараз проголосував, і за тих, хто раніше голосував за нас, а тепер вибрав собі когось іншого. Наш український народ – він різний, є й ті, хто в лідерах, а є люди, які в хвості цього великого ешелону, яким є український народ», – сказав Бенюк в інтерв’ю Радіо Свобода.

Не варто думати, що нині – все, кінець і «Свободи» не буде. «Свобода» створила в парламенті плацдарм для патріотів України

Він закликав не списувати «Свободу» з рахунків, заявивши: «Не варто думати, що нині – все, кінець і «Свободи» не буде. Бо «Свобода» створила в парламенті плацдарм для патріотів України. І серед інших партій є представники, які відповідають званню патріота України».

Проте, за його словами, в інших партіях, які пройшли до Верховної Ради, є й багато людей, які не відповідають званню «патріот України» і депутатському мандату – причому, за його словами, і серед демократичних партій і блоків.

Неуспіх «Свободи» – витівка влади?

Богдан Бенюк переконаний, що непроходження «Свободи» до парламенту було вигідно владі й скаржиться на колишніх політичних побратимів його партії по Майдану, які відвернулися від колишнього союзника.

Таке слово як «фальсіфікасьйон» – воно існує і в українській мові і політиці

«На моє глибоке переконання, зроблений технічний невхід «Свободи» до Верховної Ради. І хоча перед виборами говорили, що кампанія найчесніша з усіх, які коли-небудь були, але з огляду на той підрахунок, який ми самостійно здійснювали, на опитування громадської думки і на екзит-поли, – це мене наштовхує на думку, що таке слово як «фальсіфікасьйон» – воно існує і в українській мові і політиці», – каже Бенюк.

Відповідаючи на запитання щодо політичних перспектив «Свободи» після поразки на парламентських виборах, Бенюк переконує, що його політсила не відійде в небуття.

«Можна було б впасти в дрейф і переживати з цього приводу, а також ображатися, але сила «Свободи» в тому, що ми віримо, що герої цих оборудок будуть проходити люстраційне сито і їхні імена з’являться і їх я зараз не називатиму... Але кожен житель України прекрасно розуміє, що найвище керівництво держави брало участь у тому, що «Свобода» не потрапила до парламенту», – каже Бенюк.

«Свобода» буде присутньою під Верховною Радою і не дасть нікому спокою!

«Але нічого страшного в тому, що нас не буде у парламенті, немає. «Свобода» не пішла з Верховної Ради, вона пішла з сесійного залу, але «Свобода» буде присутньою під Верховною Радою і не дасть нікому спокою!» – додає політик і актор.

  • Зображення 16x9

    Ростислав Хотин

    Працював кореспондентом агентства Reuters у Києві, на Всесвітній службі «Бі-Бі-Сі» в Лондоні, кореспондентом телеканалу «1+1» та агенції УНІАН у Брюсселі, а нині – редактор Радіо Свобода в Празі.

XS
SM
MD
LG