Доступність посилання

ТОП новини

Центробанк Росії відпускає рубль у вільне плавання


Центральний банк Росії повідомив сьогодні, що скасовує дотеперішній механізм курсової політики, який визначав межі можливих коливань курсу і передбачав регулярні валютні інтервенції на межах цього інтервалу і поза ними.

Однак, мовиться в повідомленні, перехід до пливучого курсу рубля не означає повної відмови від валютних інтервенцій – вони будуть можливі й надалі, але вже в разі виникнення загроз для фінансової стабільності держави.

Загалом же надалі формування курсу рубля відбуватиметься під впливом ринкових чинників, що має сприяти «зміцненню дієвості грошово-кредитної політики», а також «швидшої адаптації економіки до змін зовнішніх умов», а також збільшити її «стійкість перед негативними шоками».

Російський рубль цього року втратив майже 40 відсотків своєї ціни внаслідок санкцій світової спільноти проти Росії через її втручання в Україні. Лише за минулий місяць, за повідомленнями, Центральний банк Росії витратив 30 мільярдів доларів зі своїх золотовалютних запасів на спроби підтримати курс рубля.

XS
SM
MD
LG