Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Байден узгоджують позиції перед самітом «Групи двадцяти»


Джозеф Байден (л) і Петро Порошенко (п), архівне фото
Джозеф Байден (л) і Петро Порошенко (п), архівне фото

Президент України Петро Порошенко і віце-президент США Джозеф Байден у телефонній розмові сьогодні скоординували позиції на міжнародній арені напередодні саміту «Групи двадцяти», що відбудеться наприкінці цього тижня у Брісбені в Австралії, повідомила прес-служба голови української держави.

Також вони обговорили майбутній візит Байдена до України, який відбудеться наступного тижня, 21 листопада, мовиться в повідомленні.

Порошенко і Байден обговорили ситуацію на Донбасі і «констатували відхід від реалізації «мінських домовленостей», що призводить до подальшої ескалації», повідомили у прес-службі й додали: «Співрозмовники висловили особливе занепокоєння з приводу пересування чисельних колон із важкою військовою технікою з боку російського кордону, що підриває процес мирного врегулювання».

В апараті Білого дому на цей час іще не повідомляли про цю розмову.

Україна не є учасником міждержавного об’єднання «Група двадцяти», але на його саміт має прибути президент Росії Володимир Путін, і чільники країн-учасниць групи вже заявляли про рішучість поставити йому гострі запитання з приводу дій Росії проти України.

Україна останніми днями багато разів заявляла про пересування колон важких озброєнь та іншої військової техніки з Росії на захоплені сепаратистами частини територій Донбасу. Вчора й позавчора Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні вперше повідомила, що теж помітила пересування на цих територіях біля Донецька великих колон військової техніки й важких озброєнь. У світі наголошують, що такі дії Росії й сепаратистів підривають укладені ще у вересні, але так і не виконані ними «мінські домовленості».

XS
SM
MD
LG