Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина не визнає анексії Криму – голова МЗС


Петро Порошенко (л) і Мевлют Чавушоглу (п) на зустрічі в Києві, 10 листопада 2014 року
Петро Порошенко (л) і Мевлют Чавушоглу (п) на зустрічі в Києві, 10 листопада 2014 року

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повторив у понеділок у Києві позицію своєї країни щодо Криму, повідомила прес-служба президента України. «Хочу підтвердити нашу повну підтримку територіальної цілісності України. Ми ніколи не визнаємо незаконну анексію Криму», – наголосив, як мовиться в повідомленні, турецький міністр під час зустрічі з президентом Петром Порошенком.

Він також заявив, що його країна підтримує мирний план президента України щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Порошенко, у свою чергу, подякував Туреччині за підтримку територіальної цілісності України та відзначив важливість позиції Туреччині на міжнародній арені, зокрема, в міжнародних організаціях. Він також закликав посилити співпрацю для захисту прав кримськотатарського народу.

Президент України нагадав, що лідерам кримських татар Мустафі Джемілеву та Рефату Чубарову все ще заборонений в’їзд до Криму, і висловив сподівання, що Туреччина підтримає міжнародну позицію щодо реагування на порушення Росією своїх міжнародних зобов’язань у галузі прав людини, повідомила прес-служба.

Зі свого боку, голова МЗС Туреччини подякував президентові України за підтримку кримських татар і повідомив про готовність Туреччини стати учасником конференції донорів та інвесторів для України, яка відбудеться на початку наступного року.

Туреччина, в якій кримських татар живе більше, ніж у Криму, раніше не раз заявляла, що не визнає незаконної російської окупації й анексії українського півострова – батьківщини кримських татар.

XS
SM
MD
LG