Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК лишається встановити долю двох мандатів


Центральна виборча комісія підбила в понеділок підсумки позачергових парламентських виборів, за якими лишається уточнити результати у двох округах за результатами судових рішень, заявив голова ЦВК Михайло Охендовський. Ідеться про округи №№ 63 в Житомирській області і 38 у Дніпропетровській.

Таким чином, «Блок Петра Порошенка» отримує загалом 132 місця, з яких 63 за партійними списками і 69 в одномандатних округах.

Партія «Народний фронт» здобуває 82 місця (64 за списками і 18 одномандатників), «Об’єднання «Самопоміч» – 33 (32 за списками і один мажоритарник), «Опозиційний блок» – 29 (із них за списками 27 і ще двоє в одномандатних округах), Радикальна Партія Олега Ляшка – 22 (всі за партійними списками), «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» – 19 місць (17 у багатомандатному окрузі і двоє в мажоритарних).

Крім того, представники ще кількох партій, які не подолали 5-відсоткового бар’єру в багатомандатному окрузі, проходять до Верховної Ради за багатомандатними: «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» – 6 місць, а також по одному – представники партії «Сильна Україна», Аграрна партія «Заступ», «Правий сектор» і «Воля».

Іще 94 депутати обрані наразі в мажоритарних округах як самовисуванці; частина з них, як очікують, увійде у створювану нині коаліцію, а ще частина, з яких багато колишніх регіоналів, приєднається до опозиції.

Із 423 депутатів, яких обирали на позачергових парламентських виборах 26 жовтня, наразі обраний 421. Із них 225 обрані за партійними списками; зі ще 225, яких мали обрати в мажоритарних округах, будуть наразі обрані 198, бо у 27 округах в анексованому Росією Криму й на частині територій Донбасу, наразі захоплених проросійськими сепаратистами, вибори не відбулися – там вони мають пройти після визволення цих територій.

XS
SM
MD
LG