Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики можуть звільнити 66 заручників з батальйону «Донбас» до кінця року – ОБСЄ


Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні заявляє, що представники організації «Донецька народна республіка» можуть звільнити 66 заручників з батальйону «Донбас» до кінця поточного року. Про це йдеться в повідомленні місії ОБСЄ за результатами моніторингу 8-9 листопада.

Спостерігачі зазначають, що, відвідавши Іловайськ Донецької області, вони провели там зустріч з озброєним бойовиком, який заявив, що «ДНР» виплачує заробітну плату і пенсії місцевим жителям».

«Він стверджував, що «ДНР» утримує 66 заручників з українського батальйону «Донбас» і в основному ставить їм завдання з відбудови будинків. Він сказав, що є можливість, що ці особи можуть бути звільнені до кінця року», – йдеться у звіті.

Підтвердження цих слів неназваного бойовика з інших джерел немає.

Тим часом, 10 листопада один із ватажків бойовиків угруповання «ДНР», яке Україна визнає терористичним, Олександр Захарченко заявив, що сепаратисти більше не будуть проводити обмін полоненими без гарантій Києва. Про це повідомляли сайти сепаратистів. Захарченко заявив, що, ймовірно, до чергової зустрічі контактної групи в Мінську нового обміну не буде.

Дата зустрічі в Мінську наразі неузгоджена.

XS
SM
MD
LG