Доступність посилання

ТОП новини

Аваков каже, що МВС перейшло до практичного втілення реформи


Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков

Міністерство внутрішніх справ перейшло до практичного втілення реформи. Про це заявив міністр Арсен Аваков, повідомляє прес-служба відомства.

На сайті МВС опубліковані документи щодо реформи МВС України, з урахуванням усіх редакційних правок і зауважень, внесених у текст за підсумками обговорення на засіданні Уряду. Зокрема опубліковані розпорядження Кабміну «Питання реформування органів внутрішніх справ України», концепція першочергових заходів реформування системи Міністерства внутрішніх справ, а також розпорядження уряду про проведення експерименту по перетворенню ДАІ.

Відповідно до документу, проводитиметься з 1 листопада 2014 року до 28 лютого 2015 року у місті Хмельницький експеримент зі створення на базі підрозділів патрульно-постової служби міліції та державної автомобільної інспекції єдиної патрульної служби, яка виконуватиме завдання з охорони громадського порядку та запобігання правопорушенням у містах.

Крім того, цим розпорядженням буде реалізований експеримент, в рамках якого ДАІ позбавляється функцій надання адміністративних послуг, вводиться система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, а патрульна служба в межах населених пунктів отримує повноваження автомобільної інспекції щодо забезпечення контролю на дорогах.

Кабмін також затвердив введення нагрудних ідентифікаційних знаків для всіх співробітників внутрішніх справ, які мають спеціальні звання міліції, тобто всіх, хто носить форму.

У жовтні уряд затвердив концепцію реформування МВС та стратегію розвитку органів внутрішніх справ України.

У вересні міністр внутрішніх справ презентував проект реформи міліції. За словами Авакова, реформа передбачає приблизно 30% скорочення складу МВС.

XS
SM
MD
LG