Доступність посилання

ТОП новини

Росія готує вже сьомий «гуманітарний конвой»


Російський «гуманітарний конвой», архівне фото
Російський «гуманітарний конвой», архівне фото

МНС Росії планує сформувати чергову колону з гуманітарною допомогою для Донбасу до кінця тижня. Про це повідомив заступник глави МНС Володимир Степанов.

Росія вже шість разів вводила в захоплені сепаратистами й російськими військами території в частині Донбасу автоколони з невідомим вантажем, які вона називає «гуманітарними конвоями», без дозволу української сторони, без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста й на порушення міжнародних норм.

4 листопада шостий російський «гуманітарний конвой» перетнув українсько-російський кордон. Перед цим Росія надіслала два конвої 31 жовтня і 2 листопада. І в Україні, і у світі різко критикували такі дії Росії.

За даними РНБО, шостим «гуманітарним конвоєм» з Росії були завезені тренажери для навчання бойовиків фаховим спеціальностям у різних військових галузях, а також завезено різноманітне обладнання для облаштування полігону, щоб навчати бойовиків на території України.

Раніше в РНБО України заявляли, що російські вантажівки з «гуманітарного конвою», повертаючись в Росію, вивозили з українських заводів на Донбасі військове обладнання. Також цим транспортом до Росії вивозили тіла убитих в Україні російських солдатів, твердять в РНБО.

XS
SM
MD
LG