Доступність посилання

ТОП новини

Моґеріні: головне – не нові санкції проти Росії, а підтримка України


На засіданні Ради ЄС у закордонних справах наступного понеділка обговорюватимуть не тільки посилення санкцій через дії Росії на дестабілізацію в Україні, а в першу чергу те, як підтримати Україну в ці важкі часи, заявила сьогодні верховний представник Європейського союзу з закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні.

Нинішній час важкий для України через питання безпеки на її території, конфлікт на її території, економічне становище, становище з енергоносіями, заявила вона на прес-конференції в Берліні, виступаючи разом із міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Німецький міністр, зі свого боку, повторив свою думку, що становище в зоні конфлікту в частині Сходу України знову погіршується, і висловив сподівання, що все ж вдасться не повернутися до важких боїв, як то було два-три місяці тому.

«Але пересування, які ми спостерігаємо навколо українсько-російського кордону, дають знати, що всі сторони вочевидь знову готуються до силових конфронтацій. Цього треба уникнути», – наголосив він.

Останніми днями Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні долучилася до користувачів соціальних мереж і теж почала повідомляти про спостереження великих колон військової техніки і важких озброєнь на захоплених наразі проросійськими сепаратистами територіях у частині Донбасу.

У ЄС останнім часом лунали думки про необхідність посилити санкції проти Росії через її подальше втручання в Україні. Рада ЄС у закордонних справах має розглянути нинішній стан санкцій наступного понеділка, 17 листопада.

XS
SM
MD
LG