Доступність посилання

ТОП новини

Учасники коаліційних переговорів погодили принципи формування коаліції й Кабміну


Представник партії «Народний фронт» Вікторія Сюмар
Представник партії «Народний фронт» Вікторія Сюмар

Учасники переговорів щодо коаліційної угоди досягли консенсусу з приводу принципів формування коаліції й Кабінету Міністрів. Про це повідомила народний депутат від партії «Народний фронт» Вікторія Сюмар.

За її словами, коаліція буде формуватися винятково фракціями, а Кабмін – прем'єр-міністром за узгодження з коаліцією.

Протокол про принципи формування коаліції й Кабміну підписали «Блок Петра Порошенка», партія «Батьківщина» і Радикальна партія Олега Ляшка, партія «Народний фронт» і партія «Об'єднання «Самопоміч».

Сюмар зазначила, що до складу коаліції не зможуть увійти депутати на індивідуальній основі.

Крім того, за її словами, до коаліції не зможуть увійти народні депутати, які голосували за «диктаторські закони», а також члени партії «Опозиційний блок».

Учора представник «Блоку Петра Порошенка» Віталій Ковальчук заявив, що до 14 листопада члени робочої групи щодо узгодження тексту коаліційної угоди планують остаточно погодити текст.

За даними 100% опрацьованих електронних протоколів, у багатомандатному виборчому окрузі лідирує «Народний фронт», відразу за ним із невеликим відривом – «Блок Петра Порошенка». Також проходять до парламенту, долаючи 5-відсотковий бар’єр, «Самопоміч», «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка і «Батьківщина».

Всі ці політичні сили, окрім «Опозиційного блоку», беруть участь у обговоренні проекту коаліційної угоди.

Віце-премʼєр-міністр Володимир Гройсман заявив, що перше засідання Верховної Ради України 8-го скликання може відбутись 1 грудня.

XS
SM
MD
LG