Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісар: ясно, що санкції проти Росії не зменшать


Йоганнес Ган
Йоганнес Ган

Цілком ясно, що ніякого зменшення санкцій Європейського союзу щодо Росії не може бути, заявив у вівторок Радіо Свобода єврокомісар у справах Європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнес Ган.

Він нагадав, що після ухвалення «мінських домовленостей» у вересні в Євросоюзі почали замислюватися про можливість зменшити деякі санкції. Але, додав єврокомісар, останні дії Росії на Сході України змусили переглянути таку позицію.

Ба більше, деякі країни ЄС домагатимуться посилення санкцій, сказав він.

Йоганнес Ган також повідомив, що ще до кінця року, до західного Різдва, він планує відвідати Україну.

А конференція донорів, яку ЄС планував прийняти цього року, перенесена на наступний рік, бо Брюссель чекає на чітку стратегію щодо того, куди мали б бути вкладені інвестиції.

Раніше цього ж дня верховний представник Європейського союзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні заявляла, що на засіданні Ради ЄС у закордонних справах наступного понеділка обговорюватимуть не тільки можливість посилення санкцій через дії Росії на дестабілізацію в Україні, а в першу чергу те, як підтримати Україну в ці важкі часи.

А канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що в Європейському союзі не задоволені невиконанням «мінських домовленостей», але нових економічних санкцій проти Росії через це не планують. За її словами, після незаконних «виборів», проведених сепаратистами 2 листопада, на захоплених ними частинах території Донбасу ЄС має зосередитися на переліку осіб, причетних до цього, і на тому, чи є підстави внести їх до списку персональних санкцій.

Рада ЄС у закордонних справах має розглянути нинішній стан санкцій і перспективи їх змін наступного понеділка, 17 листопада.

XS
SM
MD
LG