Доступність посилання

ТОП новини

На території Росії знімають постановки про нібито школи «Новоросії»


Російський сайт, який називає себе «Первое Информационное агентство», знімає постановки про так звані школи «Новоросії». А проросійський сайт «Антифашист» пише, буцімто «Правий сектор» готовий до розстрілу Верховної Ради та Кабміну України.

«Первое Информационное агентство» знімає постановочні ролики, що, мовляв, у школах «Новоросії» на уроках історії дітям розповідають про «подвиги військових сил «Новоросії». Із георгіївською стрічкою перед учнями виступає жінка.

«7 квітня 2014 року війська фашистської хунти напали на нашу молоду країну, вони хотіли силою нас змусити забути російську мову, вони хотіли віддати на розшматування наш красивий і багатий край американським і європейським корпораціям, перетворити нас на колонію. Війна триває досі», – розповідає жінка, яку називають вчителькою. У тексті до сюжету, щоправда, замість 7 квітня, написано 12 квітня.


Художні чи новинні сюжети?

Такі відео на цьому сайті називають новинними. Проте, все у цьому ролику вказує на те, що він є постановкою. Блогери та користувачі соціальних мереж не полінувались скористатися Google, щоб з’ясувати, що ролик цей знімався не на території України. В кінці сюжету ми бачимо титри, в яких подяка школі №10. Вона розташована в російському місті Арзамас. Ім’я директора, якій дякують в кінці сюжету, співпадає з ім’ям на сайті школи. Якщо порівняти світлину цієї школи із заявочним планом на відео, це одна і та ж сама будівля.

Роль вчительки у сюжеті грає другий режисер цього ж ролику Христина Селиваненко. Згідно з інформацією, на її сторінці «Вконтакті», вона проживає у Москві, та підтримує проросійських бойовиків. Що ж до самого сюжету, вона пише: «Укропам моя гра не сподобалась, ми готові до поганих коментарів».

Тобто Христина Селиваненко не заперечує, що просто «грала роль». Ще один доказ того, що це постановка – діти різного віку. Один із хлопчиків виглядає як учень початкових класів, а поруч із ним сидить дівчинка-підліток.

Далі у сюжеті розповідають про одного з так званих ополченців на ім’я Микола. Мовиться, що він загинув як герой, захистивши собою інших «ополченців», давши можливість винести поранених з-під обстрілу. І закінчується така постановка фразою: «Не забудемо, не пробачимо». У сюжеті вже традиційно повторюють слова «хунта» і «карателі».

Доменне ім’я так званого «Первого Информационного агентства» зареєстроване у Москві.

Цей ролик-постановка неабияк «перегукується» із творчістю Майкла Щура, а саме віршем про «Новоросію, що вигадав Кремль».

Є «Новоросія», яку вигадав Кремль.
В ній звідкись давно з’явився парламент,
Де спікер Царьов контролює регламент,
А ще терористи із автоматами
Провести збираються вибори влади –
Там, де звідкись давно з’явився парламент,
Де спікер Царьов контролює регламент –
У «Новоросії», яку вигадав Кремль.

«Правий сектор» знову демонізують

Борислав Береза спростував новину сайту «Антифашист» на своїй сторінці у facebook, про те, що буцімто солдати, які повернулись із зони АТО, разом із шахтарями прийдуть у п’ятницю, коли засідає Верховна Рада за участю членів уряду, і поженуть по вулиці Грушевського на стадіон Лобановського депутатів і міністрів для розстрілів.

«Рашистські журналісти більше не висвітлюють новин, вони їх вигадують. І якщо я не даю їм інтерв’ю, то вони йдуть іншим шляхом. Вони висвітлюють вигадані інтерв’ю, які я не давав. Адже логічно: ну навіщо збирати інформацію, писати аналіз ситуації, висвітлювати точку зору або цитувати джерело? Можна просто вигадати», – заявив він.

Сайт «Антифашист» повідомляє, що таку заяву Борислав Береза зробив у прямому ефірі телеканалу «Інтер», проте посилання у матеріалі не наводять.

10.11.2014
Брехня ЗМІ Росії: вигадки про проституцію і Нацгвардію України

«Якщо про нас брешуть російські ЗМІ, тоді ми однозначно робимо хорошу справу!» – Ксенія Пасічник далі
07.11.2014
Брехня ЗМІ Росії: Порошенко нагородив сина медаллю

На телебаченні Росії лякають «київським фашизмом» та закликають до убивств далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG