Доступність посилання

ТОП новини

Путіна треба зупинити, а не «умиротворювати» на саміті G20 – активісти в Австралії


Українці Австралії вийшли на протест проти політики Путіна після катастрофи літака рейсу МН17, Сідней, 19 липня 2014 року
Українці Австралії вийшли на протест проти політики Путіна після катастрофи літака рейсу МН17, Сідней, 19 липня 2014 року

Австралійська федерація українських організацій організовує 15 листопада у Брісбені, де відбуватиметься саміт «Групи двадцяти», протест проти агресивної політики Росії.

Австралійські українці вимагатимуть від світових лідерів зупинити російського президента Путіна, а не «умиротворювати» його.

«Лідери «Групи двадцяти» повинні протистояти Путіну, а не сідати з ним (за один стіл). Умиротворення не працює і не працюватиме, воно лише надихатиме Путіна на більше, включно з можливим повномасштабним вторгненням в Україну», – твердять активісти.

«Путін має бути зупинений. Не заради самої лише України, а заради демократичних цінностей і мирного міжнародного порядку, який австралійці завжди цінували», – наголошують українці Австралії.

Разом з агресією проти України вони закидають Путіну підтримку «тих, хто збив літак рейсу MH17», а також блокування розслідування цієї трагедії в небі над Донбасом.

Ініціатори акції анонсують участь у ній громадських та політичних діячів, очевидців, які відвідали Україну останнім часом, а також вуличного театру з антипутінською виставою.

Світові лідери називають події в Україні однією з центральних тем саміту «Групи двадцяти», що відбудеться наприкінці тижня в австралійському місті Брісбен. З українським президентом Петром Порошенком перед початком саміту вже провели консультації в телефонному режимі віце-президент США Джозеф Байден і канцлер Німеччини Анґела Меркель.

XS
SM
MD
LG