Доступність посилання

ТОП новини

СБУ повідомляє про викриття диверсійних груп російських спецслужб


Служба безпеки України протягом останніх двох днів знешкодила дві диверсійні групи спецслужб Росії і викрила мережу інформаторів, які передавали бойовикам відомості про сили АТО, повідомляє прес-центр відомства.

«У результаті спецоперації контррозвідки СБУ в Маріуполі Донецької області були викриті та затримані ватажок розвідувально-диверсійної групи з позивним «Старий» та три члени його групи. Диверсанти планували вчинити провокації з людськими жертвами на військових та стратегічних об’єктах регіону, у місцях масового скупчення людей», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, під час обшуку помешкань затриманих, серед іншого, вилучені схеми охорони об’єктів маріупольського порту, список необхідного диверсантам озброєння.

«Іншу розвідувально-диверсійну групу співробітники СБУ викрили в Рубіжному Луганської області. Контррозвідка затримала двох бойовиків батальйону «Призрак», які прибули у місто, щоб вербувати місцевих жителів для вчинення терористичних актів у регіоні з використанням вибухівки та стрілецької зброї», – повідомляють у відомстві.

Крім того, СБУ повідомила, що у взаємодії з підрозділами Збройних сил України і Нацгвардії затримала чотирьох осіб, які за завданням керівництва розвідувально-диверсійних підрозділів угруповання «ДНР» коригували вогонь бойовиків і повідомляли їм про дислокацію і переміщення сил АТО.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

XS
SM
MD
LG