Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликає пришвидшити розслідування злочинів проти учасників Майдану


Президент України Петро Порошенко наголошує на важливості пришвидшення розслідування всіх злочинів проти учасників протестів на Майдані і закликав слідчі органи активізувати роботу. Про це він заявив під час наради з силовиками, повідомляє прес-служба президента.

«Далі затягувати з цією справою ми просто не маємо права. Жодна смерть не має залишитись без покарання тих, хто виконував і організовував виконання цих злочинів. Суспільство має знати, що влада сьогодні діє ефективно, і ті, хто вчинив злочин, вже опинилися або опиняться на лаві підсудних», – заявив він.

Порошенко нагадав, що Україна подала звернення до Міжнародного кримінального суду в Гаазі, щоб колишнє керівництво країни на чолі з Віктором Януковичем понесло покарання згідно з міжнародним правом.

Він закликав керівників силових відомств відзвітувати про результати розслідування цих резонансних справ публічно.

Сьогодні в Україну прибула делегація Міжнародного кримінального суду для підтвердження звинувачень щодо вищих посадових осіб України через події на Майдані та притягнення їх до кримінальної відповідальності у цьому суді. Мета місії – зрозуміти, чи підпадають під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду ті злочини, які було скоєно на Майдані.

XS
SM
MD
LG