Доступність посилання

ТОП новини

Учасники коаліційних переговорів домовилися про зняття депутатської недоторканності


Учасники переговорів щодо коаліційної угоди домовилися щодо проведення виборів за відкритими списками та зняття депутатської недоторканності. Про це заявив представник «Народного фронту» Леонід Ємець.

Крім того, він зазначив, що завтрашнє засідання стосуватиметься судової реформи, реформи правоохоронних органів, конституційної реформи, виборів до Верховної Ради та органів місцевого самоврядування.

Крім того, за словами представника «Блоку Петра Порошенка» Миколи Томенка, учасникам переговорів вдалося домовитися щодо зняття депутатської недоторканності.

Наразі тривають переговори щодо узгодження тексту коаліційної угоди. Вчора учасники переговорів погодили принципи формування коаліції та уряду.

Представник «Блоку Петра Порошенка» Віталій Ковальчук заявив, що до 14 листопада можуть остаточно погодити текст коаліційної угоди.

За даними 100% опрацьованих електронних протоколів, у багатомандатному виборчому окрузі лідирує «Народний фронт», відразу за ним із невеликим відривом – «Блок Петра Порошенка». Також проходять до парламенту, долаючи 5-відсотковий бар’єр, «Самопоміч», «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка і «Батьківщина».

Всі ці політичні сили, окрім «Опозиційного блоку», беруть участь у обговоренні проекту коаліційної угоди.

Віце-премʼєр-міністр Володимир Гройсман заявив, що перше засідання Верховної Ради України 8-го скликання може відбутись 1 грудня.

XS
SM
MD
LG