Доступність посилання

ТОП новини

США: Україна має право захищатися, проти Росії можливі нові санкції


Джен Сакі, архівне фото
Джен Сакі, архівне фото

Сполучені Штати Америки хотіли б, щоб режим припинення вогню на Сході України продовжувався, але принцип полягає в тому, що Україна має право захищати себе і свою територію, наголосила в середу речник Державного департаменту США Джен Сакі.

«Ми спостерігаємо постійне, невпинне, кричуще порушення «мінського протоколу» Росією і її маріонетками», – заявила вона на брифінгу з приводу останніх повідомлень про посилення напруженості на Сході України і пересування значної кількості озброєнь і військ на захоплених проросійським сепаратистами територіях.

Речниця додала, що США разом із Європейським союзом розглядають можливість «спільно змусити Росію заплатити більшу ціну за її неприйнятну поведінку». «Ми разом із союзниками й партнерами готові розширити і поглибити наявні санкції», – сказала вона.

Останніми днями надходить усе більше повідомлень, що сепаратисти на Сході України посилюють напади на українські війська, а на захоплених ними територіях пересуваються великі колони живої сили і важкої бойової техніки. У НАТО заявляють, що ці озброєння і війська введені з Росії.

Євросоюз має розглянути нинішній стан санкцій проти Росії і можливості змінити його в понеділок. У ЄС уже давали знати, що про зменшення санкцій не може бути мови, натомість можливе певне посилення.

XS
SM
MD
LG