Доступність посилання

ТОП новини

Місія міжнародних донорів до грудня підготує звіт про потреби на відновлення Донбасу – уряд


Місія представників Європейського союзу, Організації Об’єднаних Націй і Світового банку з формування плану відновлення Донбасу й створення моделі фінансової підтримки регіону має намір надати свій звіт про загальні потреби регіону в грудні. Як йдеться в повідомленні прес-служби уряду, про це йшлося на зустрічі представників місії з віце-прем’єром – міністром регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Володимиром Гройсманом.

«Перед нами стоїть нелегке завдання з точки зору відновлення сходу України. Хочу вас запевнити в тому, наскільки важливо забезпечити координацію місцевої влади, центральної влади і донорів для досягнення мети. Треба достатньо об’єктивно використовувати механізм оцінки потреб. Ми маємо всі однаково розуміти, де ми перебуваємо, які у нас завдання, часові рамки і чітко визначити нашу подальшу взаємодію», – наголосив Володимир Гройсман.

За повідомленням уряду, в Україну прибули міжнародні фахівці, щоб продовжити роботу з формування плану відновлення регіону.

Директор Світового банку в справах України, Білорусі, Молдови, Європи й Центральної Азії Чімяо Фан заявив, що швидкість оцінки потреб Донбасу залежатиме від швидкості надання і якості даних від місцевої й центральної влади України щодо наявних збитків.

Раніше в українському уряді повідомляли, що на відновлення Донбасу знадобиться близько 12 мільярдів гривень.

З квітня на території Донецької та Луганської областей проводиться анти терористична операція. Наразі деякі райони Донбасу продовжують контролювати проросійські бойовики.

XS
SM
MD
LG