Доступність посилання

ТОП новини

Снаряд бойовиків потрапив у будівлю школи на Луганщині – РНБО


Обстріл школи у Донецьку, 5 листопада, ілюстраційне фото
Обстріл школи у Донецьку, 5 листопада, ілюстраційне фото

Сьогодні зранку прямим влученням артилерійського снаряду бойовиків пошкоджено загальноосвітню школу в селі Артема неподалік Станиці Луганської. Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Про постраждалих не повідомляється.

За даними РНБО, найбільш напруженою ситуація залишається в Станиці Луганській, яку бойовики 8 разів обстрілювали з мінометів, артилерії та стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілів терористів пошкоджено дитячий садок №2 та кілька приватних будинків.

За словами Лисенка, наразі бойові дії в Станиці Луганській тривають.

Крім того, у РНБО фіксують збільшення кількості обстрілів житлових кварталів у тимчасово окупованих містах Донецької та Луганської областей.

5 листопада внаслідок обстрілу 63-ї школи у Донецьку загинуло двоє підлітків. Сепаратисти заявили, що відповідальні за обстріл школи на українські військові. Водночас МЗС України звинуватили бойовиків у скоєному, а у РНБО заявили, що снаряд прилетів із території, підконтрольної бойовикам.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості неодноразово порушувались.

XS
SM
MD
LG