Доступність посилання

ТОП новини

МВФ може розширити програму допомоги Україні – Шеремета


Павло Шеремета
Павло Шеремета

Міжнародний валютний фонд, найімовірніше, надасть Україні черговий транш і може переглянути кредитну програму, заявив в ефірі Радіо Свобода екс-міністр економіки України Павло Шеремета.

Він нагадав, що програма допомоги ухвалювалася у квітні цього року, коли Україна перебувала в інших умовах. Також, на думку Шеремети, МВФ звертатиме увагу на плани нового уряду України.

​«Напевно, буде очікування, хто є в новому уряді, яка буде програма нового уряду. Я зараз ще не бачу великих проблем з новим траншем. Проблема може полягати в тому, що вся програма підписувалася ще в квітні, коли Україна перебувала в суттєво інших і зовнішньополітичних, й економічних умовах. І, найімовірніше, йтиметься про те, що потрібно буде переглядати всю програму і збільшувати її», – сказав Шеремета.

11 листопада місія Міжнародного валютного фонду розпочала роботу в Києві і планує пробути у столиці до 25 листопада. Місія обговорить із представниками влади поточну економічну ситуацію, прогрес у реалізації програми, а також політику влади, спрямовану на підтримку макроекономічної й фінансової стабільності та поновлення росту.

30 квітня МВФ схвалив кредитну програму для України на понад 16,5 мільярда доларів, розраховану на два роки.

XS
SM
MD
LG