Доступність посилання

ТОП новини

Закон про очищення влади потребує внесення змін – Захаров


Директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров
Директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров

Закон про очищення влади, відомий як закон про люстрацію, потребує внесення змін, вважає директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

За його словами, в іншому випадку Україну очікує низка позовів до Європейського суду з прав людини від звільнених на підставі цього закону посадовців.

Захаров вважає, що недосконалою та такою, що порушує права людини, є норма про трудову люстрацію, згідно з якою безумовному звільненню підлягають ті посадовці, які рік і більше працювали на посадах за часів президентства Януковича.

Також, за словам Захарова, ще одним недоліком є те, що рішення про трудову люстрацію того чи іншого посадовця приймає безпосередньо його керівник.

Раніше в Міністерстві оборони заявили про підготовку проекту внесення поправок до закону про очищення влади на найближчому засіданні новообраної Верховної Ради з метою збереження на службі кваліфікованих кадрів.

Закон про люстрацію набув чинності 16 жовтня. За словами прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, під дію закону про люстрацію потрапляють близько мільйона осіб.

XS
SM
MD
LG