Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики наполягають на терміновому продовженні мінських переговорів


Проросійські сепаратисти, ліворуч – Денис Пушилін
Проросійські сепаратисти, ліворуч – Денис Пушилін

Бойовики угруповань «ДНР» та «ЛНР», які в Україні визнані терористичними, готові в найближчі дні виїхати до Мінська і взятися до роботи. Про це заявляє представник бойовиків на переговорах тристоронньої контактної групи в Мінську Денис Пушилін, повідомляють російські ЗМІ.

6 листопада проросійські сепаратисти заявили, що на найближчій зустрічі контактної групи запропонують нову редакцію мінського протоколу.

Наступного дня помічник президента Росії Юрій Ушаков зазначив, що Москва виступає за продовження «мінського процесу» в Україні і проведення чергового засідання контактної групи.

Мінські домовленості неодноразово порушувались. Сторони постійно обмінюються взаємними звинуваченнями, проте сили АТО наголошують, що ведуть вогонь у відповідь лише по позиціях бойовиків і коли це не може зашкодити мирним мешканцям.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій.

Сьогодні у ЗМІ з’явилася інформація про можливий масовий наступ бойовиків у зоні АТО 16 листопада, зокрема, військовий журналіст Андрій Цаплієнко заявив, що командири бойовиків з підрозділу «Кальміус» стверджують, що на неділю планується наступ на позиції сил АТО.

Напередодні головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав заявив, що за останні два дні Північноатлантичний альянс спостерігав входження колон із російським озброєнням на територію східної України.

XS
SM
MD
LG