Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі тривають напади на пам’ятні знаки загиблим в АТО – активісти


У Кривому Розі спаплюжена могила активіста «Тризубу», бійця «Добровольчого українського корпусу» Андрія Козюбчика (друга «Ореста»), який загинув у бою на сході України, поінформували сьогодні у громадській організації «Тризуб» імені Степана Бандери.

За повідомленням громадської організації, могила загиблого бійця разом із хрестом були спалені.

«Орест» провів життя справжнього націоналіста-революціонера, тож вороги бояться його навіть мертвим», – мовиться у повідомленні.

У «Тризубі» заявляють, що всі осередки об’єднання «зобов’язані провести на місцях свого базування відплатні акції відносно представників проросійських та лівих сил (як живих представників, так і їхніх символів)».

Водночас у соціальних мережах із посланням на родичів загиблого користувачі повідомляють, що на могилі повністю згорів хрест, вінки, квіти та інші ритуальні речі, а ще раніше під’їзд будинку у Кривому Розі, де жив Андрій Козюбчик, невідомі неодноразово обмальовували антиукраїнськими гаслами.

Минулими вихідними у Кривому Розі невідомі понівечили пам’ятний знак бійцям, загиблим в АТО, який був встановлений громадськістю міста в Тернівському районі. Невідомі розбили табличку з написом «Нашим землякам, полеглим у боротьбі за волю України проти російських окупантів», і переліком прізвищ загиблих, підтвердили в міському управлінні міліції. Як заявили в міліції, матеріали щодо цього інциденту зареєстровані, триває з’ясування обставин.

XS
SM
MD
LG