Доступність посилання

ТОП новини

Посольство США: російська система ППО працювала з конвоєм бойовиків в Донецьку


Надзвичайний і повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт
Надзвичайний і повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт

У посольстві США заявляють, що російська система протиповітряної оборони супроводжувала сепаратистський конвой у Донецьку. Про це у своєму twitter повідомив посол США Джефрі Пайєтт.

Раніше постійний представник США при ООН Саманта Павер виступила з заявою з вимогою до Росії не порушувати «мінські домовленості» про мирне врегулювання в захопленій проросійськими сепаратистами частині українського Донбасу. Павер закликала Росію припинити «розпалювати вогонь усе новими озброєннями і підтримкою сепаратистам», а також вивести усі війська і озброєння з України.

Напередодні головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав заявив, що за останні два дні Північноатлантичний альянс спостерігав входження колон із російським озброєнням на територію східної України. Українські силовики також повідомляли про постійне переміщення російської військової техніки в контрольованих бойовиками регіонах Донбасу та концентрацію російських військ на кордоні з Україною.

У МНС Росії заявили, що чергову колону «гуманітарного конвою»сформують до кінця цього тижня. Згодом повідомляломсь, що колона з гуманітарною допомогою Росії вже перебуває на кордоні з Україною у Ростовській області.

XS
SM
MD
LG