Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі ОБСЄ заявляють про колони військової техніки на Донбасі без розпізнавальних знаків


Військова техніка в Донецьку, листопад 2014 року
Військова техніка в Донецьку, листопад 2014 року

Представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували на території, яку контролюють бойовики угрупування «ДНР», три колони військової техніки. Про це заявив заступник керівника місії ОБСЄ в регіоні Александер Гуґ.

«Останніми днями ми зафіксували три колони військової техніки без розпізнавальних знаків, тому не змогли їх ідентифікувати», – заявив Гуґ журналістам у Донецьку, повідомляє російське агентство «Інтерфакс».

Водночас проросійські бойовики на Донбасі назвали своєю військову техніку, про яку повідомляють спостерігачі ОБСЄ.

«ОБСЄ дуже активно фіксує пересування нашої техніки і кожного разу намагається зробити з цього сенсацію, хоча насправді це звичайне перегрупування сил. У нас війна йде»,– сказав один з лідерів бойовиків угруповання «ДНР» Андрій Пургін.

12 листопада головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав заявив, що за останні дні Північноатлантичний альянс спостерігав входження колон із російським озброєнням на територію східної України. Українські силовики також повідомляли про постійне переміщення російської військової техніки в контрольованих бойовиками регіонах Донбасу та концентрацію російських військ на кордоні з Україною.

Водночас речник СММ ОБСЄ Майкл Боцюрків в інтерв’ю Радіо Свобода розповів, що його колеги, спостерігачі іншої місії ОБСЄ – спостережної на кордоні Росії з Україною – не фіксували перетину українсько-російського кордону військовою технікою з Росії. Він зазначив, що представники тієї місії ОБСЄ на російському боці кордону працюють лише на двох пропускних пунктах.

XS
SM
MD
LG