Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк оголосив прізвища кандидатів на ключові посади у новому Кабміні


Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував кандидатури міністрів у новому Кабінеті міністрів.

Прем’єр пропонує на посаду гуманітарного віце-прем’єра нового Кабміну представника партії «Батьківщина» Ігоря Жданова, Івана Мірошниченка – на посаду аграрного віце-прем’єра, а на посаду віце-прем’єра з регіональної політики – Володимира Гройсмана.

Глава уряду також запропонув на посаду міністра екології в новому Кабміні призначити представника партії «Об’єднання «Самопоміч» Ганну Гопко, міністра спорту – Дениса Силантьєва, міністра соцполітики – Павла Розенка, главою Мінохоронздоров’я – Василя Лазоришинця, главою Мінпаливенерго призначити нинішнього голову «Нафтогазу» Андрія Коболєва, главою Мінфіну – заступника міністра фінансів Віталія Лісовенка.

Яценюк просить залишити на посаді міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, на посаді глави Мін’юсту Павла Петренка, міністра освіти Сергія Квіта, а також міністра культури Євгена Нищука.

Крім того, він запропонував президентові залишити на посадах главу МЗС Павла Клімкіна та главу Міноборони Степана Полторака.

За словами прем’єра, усі запропоновані кандидатури в уряд мають бути винесені на всенародне обговорення.

Раніше Петро Порошенко попросив учасників коаліційних переговорів підтримати кандидатуру Арсенія Яценюка на посаді прем’єр-міністра.

Напередодні представник партії «Народний фронт» Віторія Сюмар повідомила, що учасники коаліційних переговорів досягли консенсусу: коаліція буде формуватися винятково фракціями, а Кабмін – прем’єр-міністром за узгодження з коаліцією.

За її словами, до складу коаліції не зможуть увійти депутати на індивідуальній основі, а також народні депутати, які голосували за «диктаторські закони», та члени партії «Опозиційний блок».

Наразі тривають коаліційні переговори.

Сьогодні представник «Блоку Петра Порошенка» Віталій Ковальчук заявив, що до кінця листопада має відбутися перше засідання новообраної Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG