Доступність посилання

ТОП новини

Високопосадовцям міліції та облради оголосили підозру через розгін Євромайдану у Дніпропетровську


Через січневий розгін та побиття мирних демонстрантів у Дніпропетровську повідомлено про підозру двом високопосадовцям – голові обласної ради та заступнику начальника обласної міліції – за статтею «перевищення влади або службових повноважень». Про це у повідомили в прокуратурі Дніпропетровської області.

Крім того, повідомлено про підозру керівникові одного зі спортивних клубів Дніпропетровська, який наразі переховується на території Російської Федерації, та складено повідомлення про підозру одному з організаторів побиття демонстрантів, якого оголосили в розшук.

Водночас прізвищ у прокуратурі не називають.

Під час досудового розслідування вже допитали понад 900 свідків, 35 потерпілих, до матеріалів провадження долучили «документи, які вказують на те, що мітинг проводився на законних підставах».

У прокуратурі повідомляють, що рішення суду є щодо трьох так званих «тітушок» – за порушення громадського порядку.

«Перевіряються обставини та збираються докази щодо незаконних затримань демонстрантів, за результатами чого буде надано юридичну оцінки слідчим, процесуальним керівникам та суддям, діями яких було незаконно притягнуто до відповідальності та арештовано активістів», – заявили в прокуратурі.

26 січня 2014 року під Дніпропетровською облдержадміністрацією «тітушки» побили мирних демонстрантів, постраждали десятки людей, в тому числі і журналісти.

XS
SM
MD
LG