Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко на нараді з силовиками заявив, що підстав для паніки немає – речник


Порошенко: армія здатна і готова захищати кордони України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:32 0:00

Порошенко: армія здатна і готова захищати кордони України

Президент України Петро Порошенко зібрав представників силових структур і заявив, що підстав для паніки немає. Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко на своїй сторінці у Facebook.

«Президент зібрав силовиків: «Сили і засоби, щоб захистити державу в нас є. Жодних підстав, щоб піддаватися паніці, нема». Говорив спокійно і впевнено», – каже Цеголко.

За його словами, силовики доповідають про кроки, здійснені для захисту України.

Сьогодні заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александер Гуґ заявив, що представники місії зафіксували на території, яку контролюють бойовики угрупування «ДНР», три колони військової техніки без розпізнавальних знаків.

Водночас проросійські бойовики на Донбасі назвали своєю військову техніку, про яку повідомляють спостерігачі ОБСЄ.

12 листопада головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав заявив, що за останні дні Північноатлантичний альянс спостерігав входження колон із російським озброєнням на територію східної України. Українські силовики також повідомляли про постійне переміщення російської військової техніки в контрольованих бойовиками регіонах Донбасу та концентрацію російських військ на кордоні з Україною.

Водночас речник СММ ОБСЄ Майкл Боцюрків в інтерв’ю Радіо Свобода розповів, що його колеги, спостерігачі іншої місії ОБСЄ – спостережної на кордоні Росії з Україною – не фіксували перетину українсько-російського кордону військовою технікою з Росії. Він зазначив, що представники місії ОБСЄ на російському боці кордону працюють лише на двох пропускних пунктах,решта кордону не контрольована.

XS
SM
MD
LG