Доступність посилання

ТОП новини

США відстоюватимуть інтереси України – посол Пайєтт


Джеффрі Пайєтт у Львові, 14 листопада 2014 року
Джеффрі Пайєтт у Львові, 14 листопада 2014 року

Нині існує консенсус між двома таборами політичних сил у США щодо підтримки України, заявив у Львові посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

За його словами, президент США Барак Обама сконцентрував міжнародні зусилля, щоб Росія заплатила високу ціну за свою агресію. США дали чітко зрозуміти: якщо Росія не дотримається домовленостей у мирному врегулюванні конфлікту на Донбасі, то це призведе до того, що США спільно з європейськими партнерами підвищать ту ціну, яку заплатить Росія.

Росія має дати можливість Україні відновити контроль на міжнародному кордоні, забрати всю російську важку техніку, зброю, відпустити полонених і політичних в’язнів, включно з Надією Савченко, дати можливість Україні відновити контроль на міжнародному кордоні. «За останні кілька тижнів Росія рухається у зовсім неправильному напрямку», – підкреслив Джеффрі Пайєтт.

Посол розповів, що за час проведення АТО і бойових дій на Донбасі, США надали Україні допомогу у сумі 300 мільйонів доларів, у тому числі понад 100 мільйонів виділено на безпеку.

«Це і довготермінова програма перепідготовки військових на Яворівському полігоні, де своїм досвідом з українцями поділяться американці», – каже американський посол.

Наступного тижня з уже третім офіційним візитом у Київ прибуде віце-президент Джо Байден, повідомив посол. Американський сенатор дасть чітко зрозуміти, що громадяни України не залишені сам-на-сам з агресором, переконаний Джеффрі Пайєтт.

Останніми днями в НАТО і США заявили, що підтверджують попередні повідомлення українських силовиків про введення на схід України нових важких озброєнь і військ із Росії. Москва, яку Захід і Україна звинувачують у широкій підтримці проросійських бойовиків, продовжує заперечувати наявність її військ на сході України. Через антиукраїнські дії Росії низка країн і міждержавних об’єднань наклали на Росію кілька пакетів санкцій.

XS
SM
MD
LG