Доступність посилання

ТОП новини

Німецькі дискусії щодо України напередодні саміту G20


Минулорічний саміт «Групи двадцяти» у Санкт-Петербурзі, 5 вересня 2013 року
Минулорічний саміт «Групи двадцяти» у Санкт-Петербурзі, 5 вересня 2013 року

Берлін – Кризова ситуація в Україні стане одним із найважливіших питань на саміті G20 («Групи двадцяти»). Саміт відбудеться 15–16 листопада у Брісбені (Австралія). Про розгляд українського питання на саміті заявила канцлер Німеччини Анґела Меркель під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком. Про це йдеться на сайті відомства німецького канцлера.

Ситуація в Україні не зникає з поля зору Анґели Меркель. Консультації президента України Петра Порошенка та глави кабінету ФРН вже стали постійними. Під час останньої телефонної розмови Анґела Меркель, зокрема, відзначила, що Мінські домовленості мають виконуватися сторонами в повному обсязі.

Її однопартієць та експерт зі зовнішньополітичних питань Карл-Ґеорґ Вельман наголосив: «Коли йдеться про політичне розв’язання проблеми, то ми маємо говорити з кимось, хто був би готовий брати активну участь у пошуках шляхів розв’язання проблеми. Досі у нас виникають сумніви щодо готовності Росії до такої співпраці».

Досі джерела, наближені до урядових, а також до керівних органів Євросоюзу, стверджували, що українське питання не розглядатиметься під час саміту «Групи двадцяти», який відбудеться 15–16 листопада в австралійському Брісбені. Натомість Анґела Меркель запевнила Петра Порошенка, що ситуація в Україні – серед інших – також стане на саміті одним із найважливіших питань.

Німецькі політики активно обговорюють розвиток ситуації на Донбасі, зокрема щодо значного нарощування військової присутності і важкого озброєння, що надходить з боку російського кордону. Так, політик від владної партії християнських демократів Рупрехт Поленц переконаний: «Проблема конфліктів, таких, як в Україні, у тому, що без зовнішньої інтервенції вони, ймовірно, триватимуть дуже довго. Водночас такої інтервенції іззовні не відбудеться, оскільки для цього не вистачає скоординованої готовності».

На сайті глави німецького уряду повідомляється про те, що останні події в Україні свідчать про фактичну відмову від виконання мінських домовленостей представниками так званих «ЛНР» і «ДНР», відсутність прогресу у виконанні цих домовленостей з боку Росії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG