Доступність посилання

ТОП новини

Російський «Перший канал» поклав провину за збитий «Боїнг» на український літак


«Перший канал» російського телебачення поклав провину за збиття пасажирського літака Малайзійських авіаліній над Донбасом на український реактивний винищувач МіГ-29.

У програмі «Однако» за вечір п’ятниці її ведучий Михайло Леонтьєв посилається на «випускника Массачусетського технологічного інституту, авіаексперта з двадцятирічним досвідом» Джорджа Білта. Він нібито надіслав на адресу Російської спілки інженерів знімок, «імовірно, зроблений іноземним супутником-шпигуном в останні секунди польоту малайзійського «Боїнга» над Україною».

На «знімку», оприлюдненому в ефірі програми, нібито видно реактивний літак, який поцілив у «Боїнг».

Жодна офіційна установа чи посадова особа України чи Росії цю версію наразі не коментувала.

Програма вже викликала хвилю негативної реакції в соціальних мережах. Блогери виявили десятки грубих фальсифікацій на продемонстрованому зображенні, яке вперше виклали на одному з проросійських форумів іще місяць тому. У відповідь на це ведучий програми Михайло Леонтьєв в ефірі радіостанції «Ехо Москви» заявив, що ні про що не стверджував у своїй програмі, і назвав критиків «бидлом».

Внаслідок авіакатастрофи пасажирського літака у липні на Донбасі загинуло 298 осіб. Австралійський прем’єр-міністр Тоні Еббот раніше заявив, що його країна має докази того, що літак збили ракетою з зенітного ракетного комплексу, який спершу завезли на схід України з Росії, а потім повернули назад у Російську Федерацію.

На цю ж тему: Навіщо бреше «Перший канал»?

XS
SM
MD
LG