Доступність посилання

ТОП новини

Захід санкціями проти російських банків підриває економіку України − Путін


Підриваючи російську фінансову базу, партнери в Європі і в США тим самим підривають і економіку України, заявив президент Росії Володимир Путін.

«Якщо наші партнери в Європі, в Штатах хочуть допомогти Україні, то як вони можуть підривати фінансову базу, обмежуючи доступ наших фінансових установ до міжнародних ринків капіталу? Вони хочуть завалити наші банки? Але тоді вони завалять Україну», − заявив В.Путін в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

Він нагадав, що російські банки наразі прокредитували українську економіку на 25 мільярдів доларів.

«Вони (західні партнери) взагалі думають, що вони роблять, чи ні? Або політика застилає очі? Очі, як відомо, це частина мозку, винесена на периферію. У них що, щось відключилося в мозку?» − заявив Путін.

Країни Євросоюзу нині єдині в тому, що зараз санкції проти Росії не можуть бути послаблені. Водночас у питанні запровадження нових санкцій єдності немає.

На більш жорсткому тиску на Москву, за даними агентства Bloomberg, наполягають Велика Британія, Польща та інші країни. Натомість у вівторок, 11 листопада канцлер Німеччини Анґела Меркель заявляла, що ЄС не планує запроваджувати нові санкції, але може розширити коло осіб, яких обмеження стосуються особисто.

XS
SM
MD
LG