Доступність посилання

ТОП новини

Пєсков: президент Росії не має наміру достроково залишати саміт G20


Кремль спростував повідомлення про те, що президент Росії Володимир Путін планує покинути саміт «Групи двадцяти» в австралійському місті Брісбен. В суботу неназваний член російський делегації сказав західним журналістам, що Путін нібито не збирався брати участь у зустрічах на саміті 16 листопада, оскільки в той же день мав призначені інші зустрічі в Москві.

Проте Дмитро Пєсков, прес-секретар президента Росії, заявив російському агентству «Інтерфакс», що Путін залишить саміт лише після завершення всієї запланованої роботи.

Причиною для такого рішення Путіна могла стати критика офіційної позиції Росії щодо України, яку висловили лідери країн Заходу.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель і британський прем'єр Дейвід Камерон, виступаючи окремо в кулуарах саміту, попередили про ймовірність нових санкцій проти Росії, якщо Москва не виведе війська і озброєння з східних районів України. Меркель, зокрема, сказала, що ЄС розглядає нові фінансові санкції проти окремих російських громадян, причетних до кризових подій на Україні.

Глава Європейської ради Герман Ван Ромпей також оголосив, що 17 листопада міністри закордонних справ країн ЄС обговорять наступні кроки щодо Росії, якщо Москва не виведе свої війська і озброєння з східних районів України.

Раніше у кулуарах саміту «Групи двадцяти» у Брісбені канадський прем’єр під час спілкування з Путіним порадив йому «забиратися з України». Президент Росії Володимир Путін, однак, заявив у відповідь, що російських військ на території України «немає».

Проходить дев'ята зустріч лідерів країн G20
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

XS
SM
MD
LG