Доступність посилання

ТОП новини

Камерон: Путін перебуває на роздоріжжі в українському питанні


Прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон на прес-конференції за підсумками саміту «Групи двадцяти», Брісбен, Австралія, 16 листопада 2014 року
Прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон на прес-конференції за підсумками саміту «Групи двадцяти», Брісбен, Австралія, 16 листопада 2014 року

Президент Росії Володимир Путін усвідомлює, що перебуває «на роздоріжжі» в питанні розв’язання кризи в Україні. Про це на прес-конференції за підсумками саміту «Групи двадцяти» в австралійському Брісбені заявив прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон.

«Якщо він (Путін – ред.) далі дестабілізуватиме Україну, будуть наступні санкції, додаткові заходи, і будуть зовсім інші відносини між європейськими країнами і США з одного боку, і Росією з іншого. Але він також знає, що є інший шлях, яким він міг би слідувати. Він міг би визнати, як він сам сказав мені вчора ввечері, що Україна є єдиним політичним простором і що цей політичний простір потребує поваги і повинен мати можливість самостійно ухвалювати рішення про власне майбутнє», – наголосив Камерон.

За його словами, європейські країни і США єдині у ставленні до цієї кризи і сповнені рішучості не допустити «підтримання замороженого конфлікту на європейському континенті».

Країни Заходу у кілька етапів запровадили проти Росії санкції через анексію Кримського півострова та підтримку Москвою проросійських сепаратистів на сході України.

16 листопада президент Росії Володимир Путін достроково залишив саміт «Групи двадцяти» у Брісбені, де західні лідери нищівно критикували його за роль Москви в українській кризі. Російські медіа згодом передали слова Путіна, який мотивував свій демарш довгим перельотом і потребою «поспати» перед початком нового робочого тижня.

XS
SM
MD
LG