Доступність посилання

ТОП новини

Брат мера Києва «побив болгарина в центрі Гамбурґа»


Володимир Кличко знову довів, що після переходу старшого брата Віталія до іншої «вагової категорії» у світі боксу рівних українському чемпіону немає. Черговою «жертвою» Володимира став болгарський атлет Кубрат Пулєв на прізвисько «Кобра».

На відміну від багатьох опонентів Кличка-молодшого, Пулєв не став виснажувати суперника, а з перших секунд пішов в атаку і навіть влучив у Володимира, але за це заплатив двома нокдаунами вже у першій трихвилинці.

У наступних раундах сценарій був схожий – активність Пулєва на старті і перемога досвіду Кличка ближче до завершення чергового акту боксерської вистави.

Бій закінчився у п’ятому раунді. Українець добре призвичаївся до тактики Пулєва і на 50-й секунді лівим боковим відправив болгарина на підлогу рингу. Це був нокаут, і рефері не дозволив Пулєву продовжити бій.

Кличко присвятив 63-тю в кар’єрі перемогу перемогу тим, хто бореться за волю і незалежність України. «Нам усім останнім часом важко. Я присвячую перемогу усім українцям. Слава Україні!» – сказав чемпіон.

Тим часом, жартівники в соціальних мережах після бою припустили, що у виконанні російських засобів інформації звіт про перемогу Кличка міг би називатися так: «Брат мера Києва жорстоко побив болгарина в центрі Гамбурга».

Три очки, три голи, хет-трик Ярмоленка

На кілька годин раніше за Кличка свій поєдинок відбірного турніру чемпіонату Європи 2016 року провела футбольна збірна України. На відміну від боксу, де у важкій вазі навіть аутсайдер може сподіватися на «шанс нокаутера», «синьо-жовті» мали «тренування з підвищеною відповідальністю».

У Люксембурзі підопічні Михайла Фоменка екзаменували місцеву збірну, яка традиційно пасе задніх у європейському футболі. Не став винятком і звітний поєдинок – Андрій Ярмоленко відзначився хет-триком, українці виграли – 3:0. Але є й тривожні сигнали – попри свою позірну слабкість, господарі створили кілька нагод, одного разу від голу врятували лише досвід і реакція голкіпера Андрія П’ятова.

В інших матчах європейської групи С сенсацій також не сталося – словаки на виїзді переграли македонців (2:0), а іспанці були сильнішими за білорусів (3:0).

Словаки, маючи чотири перемоги в чотирьох матчах, з 12 очками очолюють змагання, іспанці та українці мають по дев’ять балів. Решта команд значно відстали – у Македонії три пункти, у Білорусі й Люксембурга – по одному.

27 березня наступного року українці в Іспанії проведуть визначальний поєдинок відбірного турніру. Перемагати екс-чемпіонів світу можна – цієї осені це довели словаки.

Підготовку до зустрічі з іспанцями «синьо-жовті» розпочинають вже цього тижня. 18 листопада у Києві команда Фоменка зіграє контрольний поєдинок із литовцями, і лише після нього футболісти вирушать до своїх клубів.

  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG