Доступність посилання

ТОП новини

Російське суспільство не витримає шоку від жертв у разі вторгнення Росії – Аваков


Арсен Аваков
Арсен Аваков

На контрольованій бойовиками території Донецької і Луганської областей України перебуває близько семи тисяч російських військових і зберігається ймовірність їх наступу, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Абстрактний прогноз такий: ми на порозі наступного етапу повномасштабного вторгнення. На території Донецької і Луганської областей останніми тижнями сконцентрувалися групи російських військ. Близько 7 тисяч. Про це наші дипломати заявляють публічно», – заявив Аваков в інтерв’ю інтернет-виданню Insider, відповідаючи на запитання про можливість російського вторгнення або виходу конфлікту на новий виток.

«Чи буде вторгнення? Запитання із серії, а коли у божевільного буде наступний напад. Може бути, а, може, й ні. Усе залежить від нашої готовності і консолідації», – додав міністр.

При цьому він зазначив, що Україна до повномасштабної війни з армією Росії не готова, але здавати територію без бою ніхто не буде.

«На сьогодні до повномасштабної війни з російською армією, яка у сто разів перевершує нашу, зрозуміло, що ми не готові. Але здавати територію без бою ніхто не буде. І я думаю, що російське суспільство не витримає шоку від зустрічних жертв. Саме тому наші Збройні сили нині перебувають в оборонній зоні», – сказав Аваков.

«А коли підуть в атаку росіяни, то, думаю, що рівень втрат буде таким, що хворе російське суспільство, яке проте ще не до кінця втратило свідомість, повстане проти злочинця-диктатора Путіна», – додав міністр.

Тим часом, президент України Петро Порошенко заявив в інтерв’ю німецькому щоденникові Bild, що не боїться війни з російськими військами, і Україна готова до «сценарію тотальної війни» в разі їхнього нападу.

Останніми днями в Україні говорять про дедалі більше ознак того, що Росія в захопленій сепаратистами і її військами частині Донбасу може готувати новий масований наступ на інші території України. Москва ж продовжує заявляти, що її військ і бойової техніки на Донбасі немає і що вона ніяк не причетна до дій сепаратистів.

Антивоєнний заклик, поширений у соцмережах
Антивоєнний заклик, поширений у соцмережах

На цю ж тему:

Росія: у Ростові 250 призовників відмовилися їхати воювати на Донбас

Державна таємниця Росії. Загиблі на Донбасі російські десантники

На Донбасі воює 75% «ополченців» із Росії – друг 18-річного загиблого юнака

Втрати російської армії на Донбасі сягають до 4360 осіб – Васильєва

У Росії в СІЗО помістили 73-річну правозахисницю, яка розслідувала справи про загибель солдатів

Російські вояки на Донбасі. Наказано брехати

Зниклі безвісти вояки Росії на Донбасі

Місто Росії, яке чекає на труни з Донбасу

Російські вояки повертаються у трунах зі «смертельної відпустки»

У російському Брянську «афганці» проти війни в Україні

Секрети «таємної війни Путіна»

XS
SM
MD
LG