Доступність посилання

ТОП новини

Росія опинилася у міжнародній ізоліяції – Макеєв


Директор департаменту політики і комунікацій МЗС України Олексій Макеєв
Директор департаменту політики і комунікацій МЗС України Олексій Макеєв

Підсумки саміту G20 у Брісбені, який проходив 15-16 листопада, свідчать, що Росія опинилася в міжнародній ізоляції, вважає директор департаменту політики і комунікацій МЗС України Олексій Макеєв.

Він відзначив одностайність позиції зовнішньополітичних партнерів України щодо ситуації на Донбасі і засудження дій Росії.

«Те, що було сказано вчора, позавчора на саміті в Бірсбені і ще одне свідчення того, що Російська Федерація опинилася в міжнародній ізоляції і вона опинилася під достатньо сильним дипломатичним міжнародним тиском», – заявив Макеєв в ефірі Радіо Свобода.

Учасники саміту гостро розкритикували позицію президента Росії Володимира Путіна. Лідери Австралії, США та Японії знову закликали Росію «припинити дестабілізувати ситуацію в східній Україні». Вони висловили незгоду з російською анексією Криму і заявили про необхідність притягти до суду винуватців катастрофи малайзійського літака рейсу MH17. Захід попередив Росію про можливі нові санкції.

Володимир Путін достроково залишив саміт. Російські медіа згодом передали слова Путіна, який мотивував свій демарш довгим перельотом і потребою «поспати» перед початком нового робочого тижня.

XS
SM
MD
LG