Доступність посилання

ТОП новини

Путін: реакція Заходу на приєднання Криму «неадекватна»


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін вважає реакцію Заходу на приєднання Криму «неадекватною». Про це він заявив в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD, записаному у Владивостоку напередодні саміту «Групи 20».

За словами Путіна, він переконаний, що Росія не допустила ніяких порушень міжнародного права. Як заявив російський президент, міжнародне право – це «насамперед статут ООН, це міжнародна практика і пояснення цієї практики відповідними міжнародними інстанціями». Путін нагадав прецедент Косова і наголосив, що Косово оголосило про свою незалежність тільки рішенням парламенту, у той час, як у Криму люди вийшли на референдум, який, як сказав президент Росії, був «просто карколомним за результатами».

Говорячи про ситуацію на сході України, Путін уникнув відповіді на питання про постачання зброї сепаратистам, зауваживши, що «люди, які ведуть боротьбу і які вважають цю боротьбу справедливою для себе з їх точки зору, завжди знайдуть озброєння».

Президент Росії наголосив, що його насторожують спроби перекласти відповідальність за вирішення української кризи на Москву. У той же час, за словами Путіна, мінські угоди були неможливі без активної участі Росії. При цьому проблеми у виконанні цих домовленостей існують з обох сторін, додав він.

Путін також закликав Захід відмовитися від одностороннього підходу до українського кризи і почати зближення позицій. При цьому він підкреслив, що його наступна ініціатива щодо України може не всім сподобатися в Росії.

У відповідь на анексію Росією українського Криму в березні і через підтримку проросійських бойовиків Захід запровадив проти Москви санкції. Про можливість нових обмежень говорять сьогодні в Брюсселі на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС.

XS
SM
MD
LG