Доступність посилання

ТОП новини

РБНО: Україна не вбачає необхідності у проведенні мінської зустрічі, домовленості не виконуються


Спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко
Спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко

Україна не вбачає необхідності в підписанні нових документів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, доки не виконуються мінські домовленості, заявляє речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Протокол, який було підписано в Мінську 5 вересня, та меморандум, підписаний 19 вересня, є основою для врегулювання конфлікту на Донбасі. Доти, доки вони не будуть виконані, збиратися та підписувати новий документ немає сенсу», – зазначив Лисенко.

Речник РНБО наголосив, що українська сторона виконує мінські домовленості, цього очікують і від іншої сторони, яка постійно їх порушує.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості неодноразово порушувались.

Бойовики заявляють про необхідність термінового продовження мінських переговорів.

За даними РНБО, від початку проведення АТО станом на 11 листопада 4079 українських військових були поранені, загинули 1052.

В ООН повідомляли, що станом на 1 листопада щонайменше 4035 людей загинули за шість місяців конфлікту на сході України. 300 людей були вбиті вже після оголошення перемир’я на Донбасі5 вересня.

XS
SM
MD
LG